LOVE POTION & LIEFDESTAART MET ROSE OIL
Dit maal geen artikel met wetenschappelijke, religieuze of Gnostische diepgang. Gewoon omdat er nog zoveel meer met essentiële oliën te doen is. En omdat ik het niet kan laten mijn soulsister te bewijzen dat ik bloggen kan ;)
Misschien denk je er niet zo snel aan hoe heerlijk je kunt koken en bakken met essentiële oliën. Ik ben dol op beiden en combineer ze graag! Je maakt er de meest verrukkelijke én extra gezonde gerechten en dranken mee. Voor de echte lekkerbekjes onder ons! Wedden dat de kids meesmullen?
Deze Liefdestaart zou een perfecte Valentijnstaart kunnen zijn. Maar omdat je Liefde elke dag zou dienen te vieren (al is het in je eentje), mag het van mij ook op elke andere dag van het jaar! Gewoon bij een lekkere kop verse muntthee of je favoriete koffie.
Wil je er een lekker koud drankje bij? Probeer dan deze Love Potion Smoothie eens! Zinnenstrelend!
LOVE POTION
- 200 ml kokosmelk
- 50 gram raw cacao nibs (of poeder)
- 1 theelepel Maca poeder
- 1 theelepel Baobab poeder
- Een handje frambozen of bramen (vers of uit de diepvries)
- 2 druppels Rose Oil
Blenderen en genieten maar!
LIEFDESTAART MET dōTERRA ESSENTIËLE ROOS & LEMON OLIE
Ingrediënten
Voor 1 taart:
• 120 gram zachte, gezouten boter
• 2 grote of 3 kleinere eieren, op kamertemperatuur
• 225 gram suiker
• 3 eetlepels zonnebloemolie
• 2 druppels Lemon essentiële olie van dōTERRA
• 4 druppels Roos essentiële olie van dōTERRA
• 2 eetlepels water
• Klein scheutje citroensap (zodat water en olie vermengen)
• 1 vanillestokje leeg geschraapt
• 190 gram bloem
• 50 gram amandelmeel
• 2 theelepels gemalen kardemom
• 1 theelepel bakpoeder
• Snuf zout
Voor het glazuur:
• 185 gram poedersuiker
• 3 druppels Roos essentiële olie van dōTERRA
• 1,5 eetlepel volle melk (of kokosmelk)
• 20 gram pistachenoten, gehakt
• 3 eetlepels eetbare, gedroogde rozenblaadjes (bij een Toko, Turkse of Marokkaanse winkel)
Verder nog nodig:
• Taartvorm met een doorsnede van +/- 20 centimeter
• Bakpapier
• Boter, voor het invetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de zachte boter, suiker, olie en eieren met een mixer tot een luchtig geheel (ongeveer 2 minuten).
Meng het water en de smaakmakers erdoor: de essentiële oliën en de vanille. Geniet even bewust van de verrukkelijke geuren.
Doe de bloem, het amandelmeel, kardemom, bakpoeder en het zout erbij en meng kort door.
Giet het beslag in de beboterde taartvorm en bak de Liefdestaart in ongeveer 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of ‘ie mooi gaar is, de prikker moet schoon blijven.
Laat de taart helemaal afkoelen voordat je aan de slag gaat met het glazuur.
Voor het glazuur
Spoel de binnenkant van een steelpan met koud water om er voor te zorgen dat de melk minder aankoekt. Meng daarin de poedersuiker met de Roos Olie en de melk. Roer door met een garde tot een (te) dik papje.
Zet het heel even op zacht vuur (of 10 tot 15 seconden in de magnetron in een magnetronschaaltje), tot het glazuur iets vloeibaarder is. Let er wel op dat het nét vloeibaar genoeg is: een te dun glazuur loopt meteen van je taart af.
Verdeel het glazuur over de afgekoelde taart.
Bestrooi de taart met de gehakte pistachenoten en de gedroogde rozenblaadjes.
(Dit recept is geïnspireerd op een recept uit de Engelse ‘TheTelegraph’)
Enjoy the Love dear ones!
In Liefde & Eenheid,
©Jolanda Klaassen, Projects of Light, 2020